Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne i mocno cytrusowe danie z zielonymi warzywami i liśćmi kaffiru.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 548
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 133
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 175
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 548
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 133
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 175
Składniki
Na oleju przesmażamy pastę curry przez pół minuty. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Teraz dodajemy mięso (u mnie pokrojone w małe fileciki, ale może być też w paski lub kostkę) i pokrojone warzywa. Razem dusimy, aż kurczak będzie ugotowany. Teraz doprawiamy trawą cytrynową i liśćmi kaffiru i dusimy razem jeszcze kilka minut. Uwaga, zielona pasta curry jest ostra, jeśli wolicie łagodniejsze danie, dajcie tylko 25g. Ryż gotujemy w wodzie ze szklanką mleka. Łagodny smak ryż idealnie pasuje do ostrego sosu.