Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 54
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 122
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 371
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 245
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 54
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 122
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 371
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 245
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. W misce zasypujemy kurczaka curry, pieprzem i solą, dokładnie mieszamy.
Na rozgrzany olej wrzucić kurczaka i podsmażyć aż kurczak się podsmaży. Całego kurczaka odsunąć łopatką na jedną stronę patelni tak żeby cały olej i wytopiony tłuszcz spłynął na 2 stronę patelni i zrobić zasmażkę, po chwili partiami dolewać mleko i mieszać już całość, aż do zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawić. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami.