Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. W misce zasypujemy kurczaka curry, pieprzem i solą, dokładnie mieszamy.
Na rozgrzany olej wrzucić kurczaka i podsmażyć aż kurczak się podsmaży. Całego kurczaka odsunąć łopatką na jedną stronę patelni tak żeby cały olej i wytopiony tłuszcz spłynął na 2 stronę patelni i zrobić zasmażkę, po chwili partiami dolewać mleko i mieszać już całość, aż do zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawić. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami.