kurczak w cieście francuskim

kurczak w cieście francuskim
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tota
pyszne i efektowne, do tego sycące. Przygotowuję się bardzo szybko.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pierś rozcinamy delikatnie, tworząc coś w rodzaju kieszonki, przyprawić, posypać oregano. Nałożyć do tej kieszonki podsmażone pieczarki (ok. jednej łyżki) przykryć z powrotem płatem mięsa. Na wierzch położyć boczek (grubszy plaster) i 2 plastry sera wędzonego)

  2. rozwinąć ciasto, rozciąć na dwa prostokąty na środku każdego ułożyć mięso. Brzegi ciasta ponacinać w poziome paski ok 2-3 cm grubości. Rozpocząć "bandażowanie". Pasek z prawej, pasek z lewej , pasek z prawej itd

  3. piec w piekarniku 200 st. C, 30 min. Wierzch ciasta posmarować jajkiem. Podawać z sałatą z pomidorami, paprykę... korzystałam z przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe24200.html, tam też w bardzo przystępny sposób pokazano bandażowanie

Komentarze do przepisu (15)

milusia1604 22 maja 2010
Coś nowego.Kurczak inaczej.Dziękuję za przepis.Zrobię jutro w niedzielę.
Mateusz15 22 maja 2010
Wspaniałe danie! Wyobrażam już sobie jego smak w cieście phyllo ;-)
karinaa 24 maja 2010
robie cos podobnego....naprawde polecam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki