Kurczak w chińskim sosie

Kurczak w chińskim sosie
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Bardzo szybki i smaczny obiad.

Składniki

  • ryż, 2 torebki
  • pierś z kurczaka, 1
  • gotowy sos chiński, 1 torebka
  • olej
  • dodaję jeszcze grzyby chińskie i trochę sosu sojowego

Przygotowanie

  1. Zagotowac 2 litry wody z dodatkiem soli. Wrzucic torebki ryżu, gotowac 20 minut.

  2. W tym czasie mięso pokroic w grubszą kostkę, obsmażyc na oleju na złoto. Dodac sos rozrobiony zgodnie z przepisem na opakowaniu, poddusic.

  3. Na talerze wyłożyc ryż, dodac mięso z sosem, udekorowac. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

darkafro 31 marca 2009
Swietny pomysl, tani i prosty. i do tego tak smakowicie wyglada, robi wrazenie :)
Rivers 14 października 2020
Nie no, proszę was ... Danie z torebki ??? Poważnie ???
Składniki
  • ryż, 2 torebki
  • pierś z kurczaka, 1
  • gotowy sos chiński, 1 torebka
  • olej
  • dodaję jeszcze grzyby chińskie i trochę sosu sojowego
Składniki