Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas przygotowania wydłuża sie przez marynowanie ale etap końcowy to już szybciutko
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Jogurt mieszamy z curry,papryką. Pokrojonego w małe kawałki kurczaka doprawiamy solą i pieprzem, marynujemy w jogurcie ok. 2 godz.. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażyć kurczaka wraz z jogurtem. Jak płyn odparyje podlać lekkim wywarem drobiowym (ze skrzydełek z kurczaka bez przypraw).
Zamiast curry jak ktoś nie lubi można urzyć przypraw:chńskiej,gyros lub kebab.A wypróbowałam też z jogurtem piernikowym-zaskakujący rezultat.
Można podawać z ryżem lub makaronem (drobnym)