Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak szpinakowy"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój na plastry. Cienko rozbij przez folię spożywczą, by nie podziurawić mięsa. Natrzyj przyprawą do kurczaka i ew. solą i pieprzem.
Łyżkę masła stop na patelni, wrzuć szpinak, duś do momentu, aż cała woda wyparuje. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, dodaj do szpinaku. Fetę pokrusz, wsyp do szpinaku.
Wymieszaj, podgrzej, przypraw pieprzem (soli nie trzeba, bo feta jest słona). Ostudź.
Farsz szpinakowy rozłóż na plastrach kurczaka, dodaj po kawałeczku masła. Zwiń, formując roladki. Jajko roztrzep. Bułkę tartą wymieszaj ze szczyptą przyprawy do kurczaka. Roladki panieruj w jajku i bułce tartej, dociśnij w dłoniach, by farsz nie wypadł. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż roladki. Ułóż na blaszce, piecz 20 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie