Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty i rozpływający się w ustach w sam raz na Sylwestrową kolację.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 166
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2219
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 166
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2219
Składniki
Niestety nie znalazłam gotowych piersi do kurczaka supreme więc wycięłam je z całego kurczaka, z kostką od skrzydełka i skórą. Piersi się soli i pierzy polewa oliwą i zostawia. Swoje przygotowałam dzień wcześniej aby mieć mniej pracy. Piersi się smaży od strony skóry na rumiano(około 10 min) potem obraca i daje do piekarnika- mi się nie chciało nagrzewać całego piekarnika więc patelnię przykryłam pokrywką, na 15 minut. Potem można pierś nakłuć i sprawdzić czy płyn jest klarowny. Potem znowu obraca się pierś i dosmaża aby była rumiana. Z reszty kurczaka nastawiłam rosół. Sos supreme: na patelni robi się zasmażkę- ja użyłam smalcu kaczego bo nie jadam masła i nabiału. Zasmażkę podlewa się bulionem, dodaje się posiekane pieczarki, doprawia się solą i pieprzem a po czasie dodaje się słodką śmietankę/ mleko migdałowe. Gotowe Szpinak: Na oliwie szkli się posiekany czosnek, dodaje szpinak, podsmaża, doprawia, a po wyłączeniu ognia dodaje się kwaśną śmietanę. Gotowe! Przyznaje, że to pierwszy raz, kiedy miałam okazję zjeść soczystą a nie suchą pierś.
Smacznego :)