Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie przygotowuje się błyskawicznie
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 206
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3296
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 206
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3296
Składniki
Masło rozgrzać w woku. Wrzucić kawałki kurczaka i wlać chlust sosu sojowego. Mieszając, smażyć, aż mięso zacznie się rumienić.
Dodać brokuły, fasolkę i połowę cebulki dymki. Smażyć, aż składniki będą gotowe ale jeszcze jędrne.
Wymieszać mąkę kukurydzianą z sokiem z pomarańczy i resztą sosu sojowego. Wlać na patelnię i mieszając, smażyć całość, aż sos zacznie gęstnieć. Posypać bazylią i pozostała cebulą dymką. Podawać z ryżem lub kluseczkami.