Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso z chrupiącymi warzywami, w aromatycznym słodko-kwaśnym sosie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Pierś z kurczaka, cebulę i paprykę pokroić na kawałki a imbir w cienkie plasterki. Mięso obtoczyć w mące kukurydzianej.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę, cebulę i imbir, smażyć 3-4 minuty. Dodać kurczaka, smażyć kolejne kilka minut do lekkiego zrumienienia mięsa.
W międzyczasie zrobić sos. Około 100 ml soku ananasowego wymieszać z mąką kukurydzianą. Pozostały sok wlać do miski, dodać cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek, ketchup, ocet winny, sos sojowy i drobno posiekaną papryczkę chili,dokładnie wymieszać.
Zawartość miski przelać na patelnię, dusić 2-3 minuty. Na koniec całość zagęścić mieszanką soku z mąką. Dodać pokrojony szczypiorek, podawać z ryżem.