Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak pod pierzynką"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 284
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 284
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Składniki
Piersi kurczaka oczyść, umyj, osusz i rozkrój wzdłuż. Oprósz solą, pieprzem i odrobiną anyżu. Na sporym ogniu szybko obsmaż na maśle klarowanym z obu stron. Potem razem z wysmażonym sosem przełóż do brytfanki.
Szalotki obierz i poprzekrawaj wzdłuż. Umyte pomidorki też poprzekrawaj na połówki. Szalotki, pomidorki i gałązki tymianku porozkładaj w brytfannie z mięsem. Zrób pierzynkę.
Tartą bułkę wymieszaj z serem, szczypiorkiem i miękkim masłem. Porozkładaj na mięsie i lekko dociśnij. Do brytfanny włóż kawałki masła, troszkę podlej wodą. Piecz około 15 min w 190°C.
<strong>: 50 minut. Porcja: 420 kcal. Koszt porcji: ok. 4,90 zł. Przepis dla 4 osób.</strong>Źródło: Kobieta i życie