Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak po włosku"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Mięso oczyść z błonek, umyj, osusz. Czosnek obierz. Przygotuj marynatę: do oleju z pestek winogron dodaj musztardę i czosnek przeciśnięty przez praskę, wlej sok z cytryny, wsyp suszone zioła, po szczypcie soli i pieprzu. Dobrze wymieszaj. Włóż mięso, odstaw na 2-3 godz.
Mięso oczyść z marynaty, lekko zbij tłuczkiem. Każdy kawałek zawiń ściśle w folię aluminiową, nadając mu podłużny kształt wrzeciona. Włóż do piekarnika i piecz w 160oC, aż mięso będzie miękkie, ale soczyste. Olej wlej na patelnię, mocno rozgrzej. Kawałki kurczaka wyjmij z folii, włóż na olej. Posyp startym serem. Smaż ok. 5 minut. Polej keczupem.Źródło: Naj