Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do miski i zalewamy kilkoma łyżkami oleju, dodajemy łyżkę sosu sojowego, pokrojony w plasterki czosnek, papryczki oraz pokrojony w półplasterki lub starty imbir. Wszystko dokładnie mieszamy i dostawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut, po czym odsączamy i kroimy w paseczki.
Paprykę i marchew myjemy, marchew obieramy ze skórki i kroimy w paseczki.
Wyciągamy kurczaka z lodówki i całość przekładamy na patelnię i smażymy już bez dodatku tłuszczu. Stopniowo dodajemy marchew, paprykę, grzyby mun i na końcu bambusa. Doprawiamy według uznania sosem sojowym, pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami.
Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
Smacznego! :-)