Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak po chińsku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
W kubku wymieszaj sos sojowy, 1 szklanki wody, curry, imbir, chili oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Marynatą zalej mięso pokrojone w kostkę, przykryj i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Paprykę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Na patelni lub w woku usmaż kurczaka wraz z marynatą. Na drugiej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju i zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj paprykę i pieczarki, smaż około 5 minut, mieszając. Warzywa
przełóż do mięsa, wlej bulion i duś całość na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt rzadki, możesz go zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej wymieszanej z wodą.
Makaron przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozłóż go na talerzach i wyłóż kurczaka z warzywami.Źródło: Świat i Ludzie