Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak po azjatycku"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23690
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23690
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Składniki
Sposób przygotowania: 1. Pieczone filety kurczaka pokrój w paseczki. Zrumień na rozgrzanym oleju. Papryki rozetnij, oczyść. Marchewkę i cebulę obierz. Cebulę posiekaj, a pozostałe warzywa drobno potnij. Pędy bambusa osącz z zalewy. Plastry ananasa pokrój na niezbyt duże kawałeczki.
Przygotowane warzywa dodaj do mięsa. Smaż razem kilka minut, ciągle mieszając. Kiedy warzywa będą już prawie miękkie, dołóż pędy bambusa oraz kawałeczki ananasa.
Przecier pomidorowy wymieszaj z mąką. Dodaj do gulaszu. Wlej bulion. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i duś 5 min. Gulasz przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dymkę potnij w paseczki, udekoruj nimi potrawę.Źródło: Tina