Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na obiad.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Wykonanie: Do miseczki przełożyć musztardę, jogurt, miód oraz przyprawy i wszystko dokładnie połączyć. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso i odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Kapustę pokroić w kostkę i wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Na kapuście ułożyć część mięsa. Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Marchew obrać i pokroić w grube krążki. Warzywa przełożyć do miski i ułożyć resztę mięsa. Danie piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, pod przykryciem. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Po godzinie dodać warzywa. Całość piec jeszcze przez pół godziny.