Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak - chyba najbardziej popularne mięso na świecie. Żeby przygotować w swoim domu pieczonego kurczaka, nie trzeba już spędzać długich godzin przy garnkach, patelniach i rondlach. Poznajcie nasz idealny sposób na pieczonego kurczaka!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Zamkniętą butelkę z piwem namoczyć w ciepłej wodzie i usunąć etykiety.
Kurczaka wewnątrz natrzeć czosnkiem i solą a na zewnątrz olejem wymieszanym z curry, papryką i oregano, zostawić na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Kurczaka posadzić na otwartej butelce piwa, postawić w brytfance i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny (1 godzina na każdy kilogram mięsa) piec do uzyskania złotego koloru w 180 stopniach Celsjusza przy grzaniu góra-dół.
Przed podaniem ściągnąć z butelki i pokroić na porcje.