Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty i delikatny kurczak w pietruszce.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Kurczaka kroimy na kawałki, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie przygotowujemy marynatę: siekamy drobno natkę pietruszki i mieszamy ja z oliwą, papryką, solą i pieprzem. Przygotowaną marynatą nacieramy dokładnie każdy kawałek kurczaka. Wstawiamy do lodówki na około dwie godziny. Po tym czasie przekładamy do naczynia żaroodpornego, do kurczaka dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, mieszamy. Na koniec wrzucamy pomidorki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 C. Pieczemy do miękkości (około godziny).