Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kurczak, chrupiący i soczysty, idealny na święta.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Kurczaka umyć i oczyścić. Robimy marynatę, do miski wlewamy olej i wsypujemy przyprawy, mieszamy dokładni. Marynatę wlewamy na kurczaka i wcieramy dokładnie. Naczynie z zamarynowanym kurczakiem przykrywamy i wkładamy do lodówki na całą noc.
Następnie wykładamy kurczaka na ruszt w piekarniku, blachę podlewamy wodą. Pieczemy od zimnego piekarnika, góra-dół w 150 stopniach przez ok 1,5 godziny. Gotowe !!!