Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To cos z tego co mialam w domu.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 206
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3297
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 206
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3297
Składniki
Mieso pokroj w dlugie paski,dopraw sosem sojowym,przyprawa do kurczaka,kari,odstaw w chlodne miejsce na 30 min.
Ugootuj ryz w 5 dl osolonej wody,grzyby namocz w goracej wodzie 15 min.wode zachowaj grzyby drobno pokroj.
Na glebokiej patelni usmaz cebule,czosnek,dodaj pokrojone grzyby,kostke rosolowa i wode z grzybow,dus okolo 15 min,podlej smietanka.
Mieso optocz w mace i podsmaz na oleju na zloty kolor.Do sosu grzybowego dodaj ryz dosmacz i dus razem okolo 12 min az sos zgestnieje.Podawaj z upieczonym miesem pietruszka oraz pomidorem i ogorkiem.