Kurczak na poduszce curry

Kurczak na poduszce curry
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Wyraźny smak, szybko się robi, zgodne z dietą Dukana faza II

Składniki

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka osoliłam, obsypałam curry i gotowałam na parze ok 10 minut. Kawałek selera starłam na tarce, posiekałam cebulę i wrzuciłam na patelnię z małą ilością gorącej oliwy. Podsmażyłam chwilę, posypałam wegetą, przyprawą curry i dodałam posiekane 4 ząbki czosnku. Dusiłam pod przykryciem, co jakiś czas podlewając wodą aż warzywa były miękkie. Otrzymujemy wyraźny, ostry smak.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 24 lutego 2011
Bardzo dobre-probowalam!
Niestety to danie tylko dla mnie nikt z moich bliskich nie jest fanem carry,ale ja lubie,a... Czytaj całość »
Bardzo dobre-probowalam!
Niestety to danie tylko dla mnie nikt z moich bliskich nie jest fanem carry,ale ja lubie,a danie szybkie,wiec pozwole sobie czesciej na te odrobinke luksusu smakowego.Dzieki za przepis i pozrowienia!
Składniki
Składniki