Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak na ostro z ryżem i fasolą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Do miski wlej 2 łyżeczki sosu chili i oliwy. Dodaj posiekany czosnek, paprykę, tymianek, połowę kolendry, pół łyżeczki soli i 2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Piersi kurczaka natnij w paski, natrzyj je przygotowaną marynatą i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia podsmaż je na patelni.
Do rondelka wlej mleko kokosowe i wrzuć pokrojone w kostkę mango. Gotuj 5 minut, po czym wrzuć posiekaną kolendrę. Dolej łyżeczkę sosu chili oraz sok z limonki i zmiksuj w blenderze.
Na oleju podsmaż posiekaną cebulę z 2 ząbkami czosnku, dodaj ryż, fasolę i przyprawy. Dolej wodę i duś.
Nałóż kurczaka na mieszankę ryżową i polej sosem.Źródło: Telemax