Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Filety opłucz, osusz, przełóż do miseczki. Chili rozetnij, usuń pestki, a strączek drobno potnij. Czosnek i szalotkę obierz, posiekaj.
Przygotuj marynatę: sok z cytryny wymieszaj z sosem sojowym i oliwą. Dodaj chili, cebulę oraz czosnek, skórkę cytrynową i zioła. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Mięso w miseczce zalej marynatą, przemieszaj. Przykryj folią i wstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie kilka razy obracaj filety. Na patelni rozgrzej olej. Włóż zamarynowanego kurczaka. Smaż po 4–5 minut z każdej strony.
Gotowe filety potnij w plasterki. Ułóż na półmisku przybranym sałatą i ew. płatkami kwiatów oraz figami. Posyp kosteczkami pomidora.Źródło: Naj