Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z kurczakiem w roli głównej. Jeśli lubisz słodko-ostre połączenia nasza propozycja będzie ci smakować. Dodatkowym atutem tej potrawy jest czas przygotowania – łącznie ze smażeniem i gotowaniem ryżu to tylko 15 minut.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
W miseczce wymieszaj miód i sos sojowy. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz płatki chili.
Kurczaka pokrój w kostkę o wielkości 2 cm. Przypraw delikatnie solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć mięso i smaż przez 3-4 minuty. Po upływie czasu wlej miód zmieszany z sosem sojowym.
Całość trzymaj na ogniu jeszcze przez 5-7 minut.
Gotowego kurczaka podawaj z ugotowanym ryżem, posypanego szczypiorkiem i sezamem.