Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na chrupko to kawałki mięsa w pysznej odsłonie. Możesz go podawać z frytkami i ulubionym sosem na zimno. Dobrze smakuje na ciepło, a także jako przekąska.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 790
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 790
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Składniki
Filety z kurczaka wyczyść z błonek. Pokrój w średniej wielkości kawałki.Z każdej strony posól i popieprz. W misce wymieszaj jajka z mąką, dodaj paprykę słodką w proszku i czosnek. Dokładnie wymieszaj. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą.
Każdy kawałek mięsa obtaczaj najpierw w masie jajecznej, a potem w bułce tartej. Z każdej strony smaż na głębokim oleju.
Podawaj z ketchupem, sosem czosnkowym czy tzatziki.