Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i bardzo smaczne.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 238
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 446
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 471
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 238
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 446
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 471
Składniki
Umytego kurczaka posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce (najlepiej na noc) lub kilka godzin (w temperaturze pokojowej).
Tak przygotowanego kurczaka osadzamy na specjalnym naczyniu żaroodpornym lub butelce po piwie napełnionej wodą.
W zależności od wagi kurczęcia pieczemy w piekarniku ok. 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni. Gotowego kurczaka podzielić na porcje. Podawać z ryżem, ziemniakami, frytkami i dowolną surówką.