Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Kurczaka dokładnie umyć, natrzeć przyprawami, dodać do środka czosnek (na wierzchu się spali i będzie gorzki) i odstawić na godzinę. Butelkę zanurzyć na chwilę w wodzie i usunąć etykietę. Otworzyć piwo i nadziać kurczaka na butelkę tak, by jej szyjka wyszła przez szyję kurczaka. Blaszkę z kurczakiem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 1,5h. Dzięki parującemu z butelki piwu kurczak będzie cudownie soczysty.