Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj genialny patent Ewy Wachowicz na przygotowanie niezwykle soczystego kurczaka z pyszną chrupiącą skórką. Kluczem do sukcesu jest nie tylko odpowiednio doprawione masło, ale także sposób, w jaki należy je rozsmarować na mięsie. Przepis pochodzi z 506. odcinka programu "Ewa gotuje".
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 213
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8471
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 43
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 348
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1472
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 149
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 213
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8471
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 43
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 348
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1472
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 149
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę do moździerza. Wsypać paprykę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać masło i posiekaną natkę pietruszki. Dobrze rozetrzeć.
Używając rąk delikatnie oddzielić skórę od mięsa kurczaka. W powstałą w ten sposób przestrzeń nałożyć masło z przyprawami. Rozsmarować. Trochę masła dać do środka.
Kurczaka natrzeć też z zewnątrz, ale tym razem masłem bez dodatków. Oprószyć solą, pieprzem i papryką.
Nóżki związać. Kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego natłuszczonego masłem i wyłożonego plastrami cebuli.
Piec przez 1 ½ godziny w temp. 180 st. C.