Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak marynowany"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Filety umyj i osusz. Wlej wino oraz olej do słoika (typu twist). Nakryj naczynie. Potrząsaj, aż dobrze się połączą. Wsyp kurkumę, lubczyk, imbir, szczyptę soli, pieprzu. Znów potrząsaj chwilę. Mięso włóż do miseczki, polej marynatą. Nakryj i wstaw do lodówki na noc.
Ułóż mięso razem z marynatą w brytfance lub naczyniu żaroodpornym. Nakryj. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Po koniec zdejmij przykrywkę. Piecz, aby skórka się zrumieniła.
Porcje: 4, : 70 min., cena: 2,90 zł, kalorie 320 kcal.
Przepis przysłała Aleksandra Skarżyńska z Lubawy.Źródło: Bella Relaks