Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak leśnika"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Kurczaka umyć, oczyścić, natrzeć solą i papryką. Obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na łyżce masła. Dodać rozmrożone grzyby, posolić, dusić pod przykryciem ok. 20 minut, dodać śmietanę, dusić jeszcze 5 minut. Doprawić ziołami.
Na grzybach ułożyć kurczaka. Dusić na małym ogniu, podlewając udka stopionym masłem, aż mięso dojdzie.
Gdy mięso będzie miękkie, po nakłuciu wypłynie bezbarwny sok. Kurczak dojdzie szybciej, jeśli przed smażeniem usuniemy kości.
ok. 65 minut.Źródło: Twoje Imperium