Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak królewski to doskonała propozycja na rodzinny obiad. Wychodzi niezwykle kruchy i delikatny. Skąpany w aromatycznym, kremowym sosie z pewnością zachwyci podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, osusz, każdy z nich podziel na pół.
Do miski wlej ocet balsamiczny i oliwę. Dodaj zioła i przyprawy. Składniki wymieszaj. Mięso obtocz w marynacie i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie usmaż kurczaka na złoty kolor z dwóch stron.
Przygotuj sos pomidorowy. Do rondelka wlej passatę. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła i przyprawy. Wlej śmietankę. Składniki wymieszaj. Sos zagotuj.
Gorącym sosem zalej podsmażone filety z kurczaka. Danie udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Kurczaka królewskiego serwuj z dodatkiem skrobiowym i ulubioną surówką.