Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie rodem z Indii
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9704
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 729
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9704
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 729
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Składniki
Kurczaka pokroic w kostke i zamarynowac w soku pomaranczowym, imbirze i soli. Odstawic na ok 1h.
Cebule pokroic w drobna kostke i zezlocic na oleju, nastepnie dodac wszysthie przyprawy i smazyc jeszcze ok 2 minuty, dodac kurczaka wraz z marynata, przecier pomidorowy oraz bulion. Przykryc pokrywka i dusic na malym ogniu ok 30 min.
Po tym czasie dodac baklazana pokrojonego w kostke i dusic jeszcze ok 15 min, nastepnie dodac starty czosnek , zamieszac, zdjac naczynie z ognia i zostawic na ok 10 min pod pokrywka. Gotowe.
Podawac z ryzem lub chlebkiem pitta.