Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne, choć zbyt mączne jak dla mnie. Popularne w USA, w Chinach raczej niekoniecznie…
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1044
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1044
Składniki
Kurczaka marynujemy 15 minut w occie ryżowym i soli. W międzyczasie w osobnym naczyniu łączymy składniki sosu i odstawiamy na bok.
Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej do smażenia, kurczaka otaczamy w 4 łyżkach mąki i smażymy na głębokim oleju aż będzie brązowy. Zdejmujemy z ognia i osuszamy na papierowym ręczniku.
Wok , patelnie czyścimy i rozgrzewamy na niej 1 łyżkę oleju. Smażymy imbir, czosnek i czyli przez około 1,5 minuty. Następnie dodajemy do woka przygotowany wcześniej sos. kiedy zacznie się gotować, dodajemy usmażonego kurczaka, mieszamy chwilę na patelni.
Na koniec dodajemy dymkę i podajemy natychmiast.