Kurczak faszerowany pietruszką i czosnkiem

Przepis dnia 2011-06-28
Kurczak faszerowany pietruszką i czosnkiem
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Prosty i niezwykle aromatyczny kurczak

Składniki

Przygotowanie

  1. Drobno posiekałam zieloną pietruszkę i czosnek, osoliłam i wymieszlałam. W udku kurczaka zrobiłam ręką kieszonkę między mięsem a skórą. W powstałą kieszonkę włożyłam pietruszkowo-czosnkowe nadzienie. Szczelnie zlepiłam skórę i mięso, osoliłam z wierzchu i położyłam skórą do dołu na rozgrzanej patelni. Po godzinie ze skóry wytopił się cały tłuszcz, więc nie trzeba było dodawać ani kropli tłuszczu. Otrzymałam mięso genialnie pachnące pietruszką i czosnkiem.

Komentarze do przepisu (1)

jagienkaaa 27 czerwca 2011
Potrawa fajna,ale tez bardzo mi sie ten stol podoba:)
Składniki
Składniki