Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak faszerowany kaszą i suszonymi śliwkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Składniki
??Umytego kurczaka ułóż na desce piersiami do dołu i natnij jego skórę wzdłuż kręgosłupa. Poluzuj, usuwając korpus. Natrzyj przyprawami i odstaw na godzinę do lodówki.
Do osolonego wrzątku wsyp kaszę i dodaj liście laurowe. Ugotuj.
Cebulę pokrój w kostkę i przyrumień na rozgrzanym oleju. Dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili ugotowaną kaszę. Całość wymieszaj, dopraw do smaku i połącz ze śliwkami oraz posiekaną natką pietruszki.
Gotowym farszem na- pełnij kurczaka. Zszyj go grubą nicią i dodatkowo zwiąż nóżki. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 1,5 godziny.
Czas przygotowania: 140 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax