Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kurczak na różne okazje :)
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Kurczaka umyj, osusz, natrzyj soląz zewnątrz i od wewnątrz, pozostaw na 1 godz w chlodym miejscu.
Farsz:2 łyżki masła utrzyj z jajkiem , wątróbkęoczyść z żyłek, opłucz i posiekaj . Połącz z masą jajeczną.Dodaj namoczoną w mleku i odciśniętą bulkę.Przypraw solą, pieprzem i szczyptą cukru.Wyrób jednolitą dość gęstą masę(jesli jest za rzedka , dodaj trochę bułki tartej ).Na koniec połócz ją z posiekaną natką i 2 łyżkami bardzo zimnej wody .Skrzydelka kurczaka odetnij do pierwszego stawu , zawiąż nicią i przytwierdz do korpusu .Napełnij kurczka dość ściśle farszenem ,zaszyj . Nóżki złóż na krzyż i zwiąż nicią. W blasze rozpuść 2łyżki masła , wlej 2 łyżki wody , ułóż kurczaka , posmarój wierzch łyżką miękkiego masła. Piecz ok 1 godz.