Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak faszerowany"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 805
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 805
Składniki
Bułkę namocz w mleku, poczekaj, aż nasiąknie, po czym dokładnie ją odciśnij.
Cebulę, czosnek i imbir posiekaj, boczek pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Najpierw podsmaż boczek, a następnie zeszklij przygotowane warzywa.
wystudź, połącz z odciśniętą, rozdrobnioną bułką. Dodaj kolejno: posiekaną natkę, szałwię, przyprawy oraz orzechy włoskie. Całość dokładnie wymieszaj.
Kurczaka umyj, natnij i nadziej przygotowanym farszem. Zepnij starannie wykałaczkami, natrzyj szczyptą soli oraz vegetą i polej olejem.
Tak przygotowane mięso umieść w brytfance i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 220°C.
Czas: 90 min. 1 porcja = 390 kcalŹródło: Kurier TV