Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: kasia-p
Kurczak z farszem pieczarkowym podawany z surówkami to smaczne i syte danie główne.

Składniki

  • kurczak bez kości
  • pieczarki 50 dag
  • jajko 1 sztuka
  • ser żółty 15 dag
  • bułka tarta 5 łyżeczek
  • natka pietruszki
  • przyprawa do kurczaka
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kurczaka wysmarować przyprawami i posiekaną pietruszką. Odstawić na 2 godziny.
    Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Przysmażyć na patelni. Lekko posolić.

  2. Do pieczarek i cebuli dodać pokrojony w kostkę ser żółty. Na koniec wbić jajko i dobrze wymieszać.

  3. Farsz włożyć do kurczaka. Włożyć do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

  4. Sczepić kurczaka wykałaczkami.

  5. Piec w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 14 lutego 2017
Świetny..bardzo lubię faszerowane kurczaki,ale nigdy nie wpadłam na pomysł by je obierać z kości przed... Czytaj całość »
Świetny..bardzo lubię faszerowane kurczaki,ale nigdy nie wpadłam na pomysł by je obierać z kości przed pieczeniem:):)
kasia-p 14 lutego 2017
Ja niestety nie umię tak fachowo wyciąć kości. Kupuję takiego kurczaka w sklepie. Jest bardzo wygodnie potem go... Czytaj całość »
Ja niestety nie umię tak fachowo wyciąć kości. Kupuję takiego kurczaka w sklepie. Jest bardzo wygodnie potem go kroić.
Składniki
  • kurczak bez kości
  • pieczarki 50 dag
  • jajko 1 sztuka
  • ser żółty 15 dag
  • bułka tarta 5 łyżeczek
  • natka pietruszki
  • przyprawa do kurczaka
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • pieprz
Składniki