Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo aromatyczne, soczyste mięso
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
1. fileta pokroić w kostkę, zamarynować w sosie sojowym i pieprzu ziołowym, odstawić na kilka godzin, 2. rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć cebulę i czosnek, dodać pokrojonego pora, gdy warzywa zmiękną, dodać pokrojoną paprykę a po kilku minutach kurczaka, posolić, dodać łyżeczkę papryki słodkiej i szczyptę papryki ostrej, dusić na małym ogniu przez ok 25 min (w razie potrzeby podlac kilkoma łyżkami gorącej wody, danie nie może być suche), doprawić do smaku, podawać z surówką i pieczonymi ziemniakami, smacznego