Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wraz z filmem .
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 747
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 747
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
Składniki
Kiełbasę pokroić na cienkie paseczki i podsmażyć na oleju, aż będą chrupiące. Rozłożyć na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz. Na tłuszczu pozostałym po obsmażeniu kiełbaski podsmażyć z obu stron posolone z obu stron filety z kurczaka , pokrojone na kawałki. Po obsmażeniu dodać ok. 100 ml wody, kostkę rosołową (drobiową) i dodać pomidory. Dusić po przykryciem ok. 20 minut. W tym czasie ugotować 2 woreczki ryżu. Pod koniec duszenia dodać kiełbaskę podsmażoną i wymieszać. Ryż wysypać na talerz i polać gorącym sosem.