Piersi z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, kroimy w kostkę, którą skrapiamy olejem i oprószamy przyprawą curry. Odstawiamy do lekkiego zamarynowania na około 30 minut.
Marchewkę kroimy w krążki i gotujemy je al dente w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz chilli (bez pestek) i chwilę razem smażymy.
Do podsmażonych warzyw dodajemy kawałki kurczaka oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dalej smażymy. Kurczaka i warzywa zalewamy mleczkiem kokosowym i śmietaną, dodajemy przyprawy: curry, garam masalę, słodką paprykę, kurkumę, sól, pieprz i dusimy wszystko około 5 minut. Na koniec do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz ugotowane kawałki marchewki.
Kurczaka podajemy z ryżem lub kaszą bulgur. Życzę smacznego! :)
Komentarze do przepisu (12)
Super to... Czytaj całość »
Super to wygląda i świetnie smakuje, a te Twoje foty rozbijają system ;)
*Przejdziesz do wersji klasycznej