Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne aż paluszki lizać :)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Składniki
Ryż ugotować i wsypać do garnka, dodać 2łyżki papryki czerwonej słodkiej, wymieszać. Dzięki temu ryż nabierze fajny czerwony kolor :)
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać sól, pieprz, łyżeczkę papryki czerwonej, 2łyżki przyprawy curry i starty czosnek. Wymieszać i gotować aż pierś będzie gotowa. Wstawić na mały ogień, dodać około pół małego pojemnika śmietany 18% i pół puszki kukurydzy. Starannie wymieszać i jeszcze krótką chwilę gotować.
Aby danie ładnie wyglądało na talerzu ryż nakładam do małych filiżanek i przekładam na talerz dzięki czemu powstają ryżowe kulki. Obok nakładam kurczaka w sosie i całość posypuje lekko koperkiem. Danie pychotka jak dla mnie :)