Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie aromatyczne danie, a połączenie szpinaku z mleczkiem kokosowym sprawia, że smakuje wyśmienicie.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 51
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 145
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 204
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 406
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 51
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 145
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 204
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 406
Składniki
Udka podzielić na 4 porcje /jeśli będzie to filet, to kroimy go w kostkę/. Z oliwy i curry zrobić marynatę, którą obtaczamy każdy kawałek kurczaka.Zostawiamy w miseczce na ok 1 godzinę w chłodnym miejscu.
Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kurczaka na złoty kolor, następnie dodać grubo pokrojoną cebulę i szpinak. Rozgnieść ząbek czosnku ,dodać do całości , przykryć patelnię i dusić ok.30 minut.
Po tym czasie wlać do potrawy mleczko kokosowe, wymieszać dokładnie wszystko na patelni, doprawić solą, pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Kurczaka można podać z ziemniakami, ale również idealnie pasuje do ryżu. Życzę SMACZNEGO!