Kurczak chapacci

Przepis dnia 2009-09-20
Kurczak chapacci
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: zacek0
Bardzo dobre aromatyczne danie z kurczaka.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kurczaka pokroic w calosci na drobne czesci.Podgotowac 20 minut.Nastepnie odlac wode i dolac oleju tak aby kurczak smazyl sie w nim.

  2. W czasie smazenia posypac sola i curry.Dodac pokrojona w kostke cebul i czosnek.Smazyc na malym ogniu do czasu zarumienienia cebuli.Curyy powinno byc tyle zeby potrawa nabrala koloru zolotego.

  3. Nastepnie dolac wody tak aby pokryla rurczaka w garnku i gotowac do miekkosci.Na koniec dodac przecier pomidorowy i szczypte cukru.Sos powinien wyjsc lekko gesty.Podawac z ryzem.Zycze smacznego.

Składniki
Składniki