Kurczak Brukselkowy w curry

Kurczak Brukselkowy w curry
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Potrawka z kurczakiem i z warzywami w pysznym sosie curry, najlepiej podawać z ryżem.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • Sól
  • Curry
  • Olej do smażenia
  • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
  • 1 opakowanie mrożonej brukselki
  • 3 małe marchewki
  • 1/3 kapusty białej
  • Kostka rosołowa
  • 2 łyżki maki pszennej

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju

  2. 2. Doprawiamy curry oraz solą.

  3. 3. Fasolkę, brukselkę, oraz marchewkę obraną i pokrojoną w kostkę, wkładamy na patelnię, zalewamy wodą, doprawiamy solą i gotujemy.

  4. 4. Dodajemy kostkę rosołową.

  5. 5. Kapustę drobno siekamy i dokładamy do warzyw.

  6. 6. Doprawiamy curry.

  7. 7. Łączymy mięso z warzywami.

  8. 8. W naczyniu rozrabiamy mąkę z małą ilością wody i gdy warzywa są już dobre wlewamy do warzyw, gotujemy
    5 minut.

  9. 9. Danie gotowe.
    10. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 06 lutego 2019
Same ulubione pyszności na patelni no i nie wypada nic innego, jak zjeść to danie na kolację ;) Właściwie, to... Czytaj całość »
Same ulubione pyszności na patelni no i nie wypada nic innego, jak zjeść to danie na kolację ;) Właściwie, to można by było podzielić to danie, na trzy inne, równie pyszne :) Superos i ten zapach curry, mniam. Szósteczka z Plusem :)
pelen_brzuszek 06 lutego 2019
ciekawe to danie :)
klaudia11098 14 czerwca 2019
Przepyszne!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ fileta z kurczaka
  • Sól
  • Curry
  • Olej do smażenia
  • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
  • 1 opakowanie mrożonej brukselki
  • 3 małe marchewki
  • 1/3 kapusty białej
  • Kostka rosołowa
  • 2 łyżki maki pszennej
Składniki