Kurczak Brasiliana

Przepis dnia 2011-06-15
Kurczak Brasiliana
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Dlaczego Brasiliana? Bo w barwach narodowych Brazylii :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka osoliłam i ugotowałam na parze. Kiedy pierś była gotowa (po ok 10 minutach), przykryłam ją plasterkami sera żółtego i dalej gotowałam pod przykryciem, aby ser się rozpuścił. Czas, jaki ser potrzebuje na rozpuszczenie się wystarczy na podgrzanie patelni, rozpuszczenie małej ilości masła i podsmażenie pokrojonego szczypiorku przez ok. 10 sekund. Pierś wyłożyłam na talerz, na to szczypiorek. Świetnie smakuje!

Komentarze do przepisu (2)

Kurka_domowa 12 czerwca 2011
Mniam... ser i szczypiorek to sprawdzone już u mnie połączenie przy tostach - Twoja propozycja apetycznie się... Czytaj całość »
Mniam... ser i szczypiorek to sprawdzone już u mnie połączenie przy tostach - Twoja propozycja apetycznie się zapowiada :)
aktorod 15 czerwca 2011
super!
Składniki
Składniki