Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak arabski z ryżem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 68
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 68
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Podudzia opłucz, osusz. Wędlinę potnij w słupki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Papryki rozetnij, usuń pestki, a miąższ opłucz, osusz, potnij w paski.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj wędlinę i podudzia kurczaka – obsmaż ze wszystkich stron. Ryż opłucz, osącz na sitku.
Kiedy mięso ładnie się zrumieni, dodaj do niego paprykę oraz ryż. Podlej bulionem. Wsyp 2–3 spore szczypty kurkumy. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz mieloną ostrą papryką.
Poczekaj, aż potrawa zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze około 25 minut. Pod koniec gotowania dodaj groszek i ewentualnie ponownie przypraw do smaku.Źródło: Tina