Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne soczyste i jednocześnie chrupiace kawałki kurczaka jak z KFC.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. Przełożyć do miski dodać przyprawę do kurczaka, pieprz, kurkumę, czosnek granulowany, Sos sojowy, Sos teriaki, olej z pestek winogron ( ilość przypraw według gustu). Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na jakieś 15 godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki. Do miski wsypać płatki jaglana i bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Każdy kawałek miesa dokładnie opanierować z każdej strony i smażyć na głębokim tłuszczu ( najlepiej we frytkownicy) do momentu uzyskania mocno złotego koloru. Podawać z frytkami lub puree ziemniaczanym.Gotowe. SMACZNEGO!!!