Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama rozkosz, nawet na drugi dzień jest znakomity
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1739
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 246
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1739
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 246
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Kurczaka natrzeć czosnkiem 3-4 ząbki, majerankiem i sola. Najlepiej odstawić na całą noc (ale min 4-5 godz). Upiec normalnie jak każdego innego kurczaka. W czasie pieczenia w innym garnku udusić jabłuszka jak do szarlotki do średniej miekkości z odrobina cukru, pod koniec dodać suszonych śliwek. Wyjąć kurczaka z tłuszczu, włozyć do żaroodpornego garnka, przykryć jabłkami ze śliwkami i zapiec ok 15-20 min
PYSZNOŚCI !!!! najlepiej z ziemniaczkami z wody, surówka nie konieczna (ale może być)