Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
azjatycki zawrót głowy....i feeeeeria aromatów,to moja druga ulubiona,po włoskiej,kuchnia. tajską uwielbiam ponad wszystko za jej przebogaty i arcypyszny zestaw smaków i niepowtarzalnych aromatów tu prezentuje mój mix z woka z tajską bazylią,która smakuje bosko ;-)))
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Składniki
filety z piersi kurczaka myjemy,osuszamy,kroimy na małe kawałki oprószamy suszonym zielonym i czerwonym chilli,pieprzem cytrynowym,solą,podlewamy mlekiem kokosowym i odstawiamy na 20 min
ryż jaśminowy gotujemy na sypko
na rozgrzany wok z olejem ryżowym wrzucamy kawałki mięsa,rumienimy,dodajemy świeże chilli,pędy bambusa,ziarno sezamu,ok 100 ml mleka kokosowego,mieszamy,przesmażamy,dodajemy porwaną na małe kawałki bazylię tajską chwilę jeszcze smażymy dla przejścia wszystkich aromatów
podajemy z ryżem jaśminowym,posypane dodatkowo suszonym chilli i prażonym sezamem
Smacznego ;-)