Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do sporządzenia smacznego dania. Tylko ziemniaki, kilka dodatków i mamy super danie lub dodatek do dania głównego.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 669
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 669
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Zaczynamy od obrania i ugotowania ziemniaków w osolonej wodzie. Jak już ziemniaki są miękkie to odlewamy wodę i wysuszamy je na najmniejszym ogniu mieszając. Następnie ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub po porostu miażdżymy.
Dodajemy sól, pieprz oraz mąkę. Mieszamy i formujemy kulki.
Na rozgrzany tłuszcz kładziemy kulki i smażymy do zarumienienia. Po usmażeniu wyjmujemy kulki i kładziemy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by obciekły z tłuszczu.
A teraz smacznego np. z dodatkiem jakiegoś ulubionego sosu lub mięsa.